Чесні знижки до -35% на м`які меблі з виставки і нашого складу

Блог
Як позбутись запаху нових меблів
  17.12.2020

Покупка меблів — це чудовий спосіб освіжити інтер`єр квартири й зробити його більш комфортним. Однак деколи привезений з магазину гарнітур зустрічає своїх нових власників різким запахом.


Причини сильного запаху нових меблів
Зрозумівши, що спричиняє дану проблему, буде набагато простіше знайти спосіб її усунення. Що може викликати сторонній аромат у щойно виготовлених предметах інтер`єру?
1. Виділення формальдегіду.
Більшість сучасних модульних меблів виготовляють з МДФ, ЛДСП чи ДСП — матеріалів у вигляді плит з дерев`яної стружки, що склеюється завдяки смолам. Смоли містять формальдегід, для якого характерний неприємний запах. Саме він відчувається при “знайомстві” з новими меблями.
2. Лаки та фарби.
Для покриття меблів з деревини, ДСП й інших матеріалів такого типу, їхнього захисту від вологи, механічних пошкоджень, фарбування та тонування використовуються лаки та фарби. Вони різко пахнуть тільки під час нанесення на поверхню. В процесі висихання запах поступово зникає. Однак за умов використання неякісних речовин чи надмірного їх використання замах може зберігатись впродовж тривалого часу й приносити дискомфорт користувачам.
3. Натуральна деревина.
Оскільки деревина містить смоли, характерний аромат цього матеріалу може довго зберігатись навіть після сушки. Зазвичай запах натурального дерева сприймається позитивно, свідчить про якість меблів й не турбує користувачів.


Чи небезпечний для здоров`я аромат нових меблів?
Якщо з запахом деревини проблем не виникає, “хімічні” аромати викликають серйозні перестороги. Більшість покупців при виборі меблів з ДСП чи МДФ турбує те, що формальдегід у складі матеріалів може згубно впливати на самопочуття. Варто зазначити, що реальна небезпека може виникати у разі високої концентрації цього компонента та неправильних умов експлуатації меблів. Оптимальний показник формальдегіда у складі матеріалів є невисоким. Придатні для використання навіть у дитячих кімнатах меблі повинні відповідати класу Е1.
Варто перевіряти обрані для поповнення житлових інтер`єрів предмети на наявність всіх необхідних сертифікатів якості. За потреби слід звертатись до консультантів.


Як позбутись запаху нових меблів
Якщо аромат щойно придбаного стола, дивана чи крісла турбує користувачів й не зникає впродовж першого тижня після покупки, можна спробувати усунути його самостійно наступним чином:
- перевірити, чи не має на меблях відкритих зрізів. Деколи з місць, не оброблених лаком чи ламінатом, формальдегід може потрапляти в повітря. В такому випадку слід обробити ці зрізи герметиком чи спеціальною меблевою кромкою.
- слідкувати за рівнем вологості та температури. Меблі з ДСП чи МДФ варто ставити подалі від батарей та обігрівачів. Якщо повітря в кімнаті дуже сухе, рекомендується використовувати зволожувач. Оптимальний рівень вологості, комфортний для меблів з деревини, повинен становити 40% і не нижче.
- використовувати озонатор. Регулярна робота фільтра очистить повітря від шкідливих речовин та запаху нових меблів. Крім цього, цей пристрій успішно боротиметься з поширенням вірусів.


Пропозиція Bristol
Наш онлайн-магазин — одне з найкращих місць, де можна купити меблі для дому чи офісу. Шопінг на сайті Bristol відкриє вам широкий асортимент продукції від українських торгових марок, дозволить придбати товари високої якості, скористатись зручними умовами оплати й замовити швидку доставку в будь-який куточок Львова та України.

Повернутись
Зворотній зв'язок