Чесні знижки до -35% на м`які меблі з виставки і нашого складу

Блог
Незвичайна люстра з фарфору
  27.08.2020

Для кожного з нас люстра - це звичний предмет як житлового, так і робочого приміщення. Більшістю користувачів цей елемент розглядається, перш за все, з точки зору його функціональності, аніж естетичності. В цій статті хочемо навести вам приклад люстри, що переверне ваше уявлення про освітлювальні пристрої й допоможе по-новому подивитись на цю деталь оформлення приміщення.

Про творця

Андреа Браеску (Andreea Braescu) – творець люстри, елементи якої являються сотні дрібних шматочків порцеляни у формі листя гінкго. Її дідусь та бабуся були художниками, мати - скульптором, а батько - дизайнером. Творчий шлях Адреа почався з навчання в Румунському державному університеті мистецтв за напрямом, що спеціалізувався на роботі з керамікою. Згодом, впродовж наступних шести років, дизайнерка провела у пошуках, намагаючись визначити «свій підхід з метою відтворення духу і енергії природи у внутрішніх просторах».

Як результат пошуків - серія оригінальних світлових інсталяцій. Кожна робота на металевому каркасі складається з напівпрозорих порцелянових пелюсток, розміщених таким чином, щоб відображати і розсіювати світло. Існує п'ять різновидів листя гінкго, що відрізняються один від одного за розміром та дещо відмінні за формою. Для люстри кожен листок виготовляється з кістяної порцеляни, яка характеризується надзвичайної крихкістю та непіддатливістю до маніпуляцій. Виготовлення конструкції люстри, що складається з 100 листків – це справа кількох тижнів. За словами дизайнерки, створення більш великої роботи може зайняти близько трьох-чотирьох місяців. Однак результат неодмінно вразить!

Як створювалась люстра?

До роботи над цією люстрою Браеску у своїй студії в Бухаресті долучила ще 15 осіб. В її команді є і промисловий дизайнер, і інженер, і декілька висококваліфікованих художників по фарфору, і дизайнерів – початківців зі «свіжим» поглядом на речі.

За словами Андреа, основа створення кожної люстри – це, перш за все, розуміння інтер`єру. Далі слідує пакет креслень, що включає у себе детальну проробку кожного елемента й їх поєднання у єдину конструкцію. Креслення люстри – справа архітекторів, що використовують новітні засоби й продумують найменші дрібниці. На основі отриманих даних Андреа доповнює задумку своїми власними начерками, після чого створює 3D-модель.

В яких інтер`єрах використовується така люстра?

В будь-якому приміщенні вона неодмінно буде притягувати погляди відвідувачів. Зважаючи на це, люстру розміщують по центру кімнати, до прикладу, над обіднім столом, якщо йдеться про дизайн вітальні. Ця природна композиція стає чудовим оздобленням приміщень, для оформлення яких використовувались пастельні природні кольори, такі, як зелений, синій, коричневий, жовтий тощо. В інтер`єрі з таким декором можна відчути себе частиною давнього лісу.

Повернутись
Зворотній зв'язок