Чесні знижки до -35% на м`які меблі з виставки і нашого складу

Блог
Стиль шеббі-шик у інтер`єрі
  03.09.2019

Прийнято вважати, що стиль шеббі-шик започаткував Рейчел Ешвел – відомий дизайнер з Англії, який вирішив дати нове дихання відправленим на розпродажі й давно забутим меблям. На думку митця, від предметів інтер`єру, що «вийшли з моди», даремно відмовляються, адже вони можуть створити особливу атмосферу й додати оздобленню приміщенню неповторної вишуканості. Привабливим цей стиль інтер`єру робить й його доступність кожному, оскільки речі шеббі-шику можна придбати задешево.

Які кольори використовуються

Шеббі-шик – це, перш за все, про палітру світлих відтінків. І для фону, і для елементів декору у такому інтер`єрі прийнято використовувати світлі тони, поєднуючи між собою ніжний блакитний, рожевий, колір слонової кістки, кремовий тощо. Стосується це і покриття підлоги. Переважно обирають такі матеріали, як деревина світлих порід з виразним природним візерунком, «потертий» паркет чи плитка. Стелю та стіни рідко оздоблюють шпалерами чи панелями. Перевага надається натуральності, тому звичайної побілки цілком достатньо, навіть якщо вона не приховує недоліки стін, а, навпаки, робить їх більш помітними.

Які меблі обирають

Порівняно з більшістю стилів оформлення інтер`єрів, шеббі-шик не вирізняється чіткими характеристиками стосовно того, якими мають бути речі, що його наповнюють. Основний критерій – «раритетність» і чим більш старовинно виглядатимуть меблі, тим краще.

Окрім зовнішнього шеббі-шик вигляду, меблі також повинні бути надійними. Столи та стільці, які були виготовлені багато років тому, проте досі здатні служити на славу своїм майбутнім власникам, - це дуже вдалий вибір. Раніше не існувало великої кількості альтернатив, доступних для сучасних меблевих фабрик, і для створення предметів інтер`єру використовувались переважно лише натуральні матеріали. Саме тому більшість антикварних речей досі залишаються міцними та без проблем можуть використовуватись за своїм прямим призначенням.

Якщо ж відвідування барахолки залишились безуспішними, то можна докласти певних зусиль для того, щоб відповідним чином декорувати нові меблі. Найпоширеніший спосіб – декупаж. Також можна підібрати чохли з льону чи бавовни, які не лише додатково оздоблять інтер`єр, а й будуть корисними у практичному сенсі – захищатимуть меблі від забруднень.

Увага до деталей

Шеббі-шику не притаманне використання барвистих елементів декору. Оздоблення житлових кімнат включає у себе переважно рослинні принти у поєднанні з геометрією, побачити які можна на текстилі та декорі.

Живі квіти – ще один невід`ємний елемент шеббі-шику. Вазони у невеликих горщиках – чудова прикраса для такого інтер`єра спальні чи вітальні. Поряд з ними на полицях чи вікнах можуть бути фігурки ангелочків, мініатюрні фоторамки тощо. Всі ці елементи роблять атмосферу кімнати особливою, тож ними не варто нехтувати.

Наша пропозиція

Наш онлайн-магазин меблів Брістоль – це місце, в якому можна знайти все необхідне для створення затишку та комфорту вдома. Вашій увазі ми пропонуємо широкий асортимент товарів від таких брендів, як:

-          Сокме;

-          Світ Меблів;

-          Міромарк;

-          Дрімка;

-          Гербор;

-          ВНД;

-          ВМВ Холдинг;

-          БРВ Україна;

-          Арбор Древ та ін.

Купити меблі від українських виробників у нас можна за доступними цінами всього за кілька хвилин. За потреби ми зможемо допомогти вам з оформленням замовлення та проконсультувати з будь-якого питання, пов`язаного з покупкою, в телефонному режимі. Номери гарячої лінії Брістоль вказані на сайті. 

Повернутись
Зворотній зв'язок